Netissä keskustelemisesta ja siellä jatkuvasti uusiin ihmisiin törmäämisestä on tullut tämän päivän kommunikointi muoto. Yhä useammin kuulee myös, että oma seurustelukumppani tai aviopuoliso on netistä löydetty. Vaikka itse olen suhtautunut (ja suhtaudun edelleen) kriittisesti netin treffipalstoihin ja seuranhakusivustoihin, olen harrastanut nettideittailua jo jonkin aikaa.

Olen tehnyt profiilin treffisivustolle, lisäillyt faktoja itsestäni sekä kertonut, millaista miestä haen ja mitä häneltä odotan. Kuitenkaan hakeminen ja odotukset eivät voi kovin tarkkoja olla, koska rehellisesti en ole itsekään varma mitä haen ja toisaalta kaikkea ei voi saada. Täydellistä miestä ei ole olemassa yhtä varmasti kuin ei täydellistä naistakaan. Etsimällä etsiminen voi johtaa johonkuhun ihan kivaan, mutta haluaako sen ihan kivan kanssa hengailla hetkeä pidempään?Toisaalta ei kai siitä haittaakaan ole, että on itsestään ja olemassa olostaan laittanut ilmoituksen, ainakin on sitten sekin ovi auki.

Totuus on se, että olen tänävuonna saanut netissä mielettömästi yhteydenottoja profiilini kautta ja jutellut kymmenien miesten kanssa sekä lisäksi käynyt treffeillä vajaan kymmenen miehen kanssa. Ilman nettiä olisin tähän mennessä käynyt kerran tänä vuonna treffeillä miehen kanssa, johon törmäsin baarissa eli ainakin netti on tehokkaampi kuin baari. Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua, mutta ainakin on ollut "säpinää".

Mitään vakampaa ei kuitenkaan ole vielä tullut vastaan, ja jokaisten treffien jälkeen usko on aina hieman horjahtanut. Uusien ihmisten tapaaminen on kuitenkin ihan avartavaa ja aina on se pieni toivon kipinä mukana treffeillä, jos sittenkin kävisi mahdoton mäihä ja oikeesti kolahtaisi. Koskaan ei voi tietää.

Lopuksi, millainen on sitten ihannemieheni. Olen hulluina pitkiin miehiin, miehen täytyy olla minua pidempi, joka ei vielä ole kovin paljon vaadittu, mutta yleensä menen sekaisin selkeästi pidemmistä miehistä (vaikka tähänkin on jo tullut poikkeus). Toiseksi miehen olisi hyvä olla vanhempi, ihan jo siitä syystä, että yleensä miehet ovat vähän "jäljessä" ja itse etsin jo sitoutuvaa tyyppiä, jonka kanssa voisi perustuu perheen ja muuta sellaista pysyvämpää. Sitten on kasoittain niitä luonteenpiirteitä, joita varmasti jokainen toivoo kumppaniltaan; huumorintajuinen, ystävällinen, rehellinen, luotettava jne. Itselleni on myös tärkeää, että mies on valmis haasteisiin, ei anna helpolla periksi ja osaa riidellä. Loppujen lopuksi kuitenkin yksinkertaisesti tarvitaan kemiaa, molemmin puolista ihastumista ja oikea hetki tapaamiselle.