Uuden vuoden aatto on joka vuosi yhtä hankala, pakollinen juhlapäivä, jota ei vaan voi viettää yksin kotona tehden "ei mitään". Päivän ohjelman keksiminen on hankalaa, jos ei voi tehdä sitä mitä eniten haluaa. Minä olisin tietenkin halunnut juhlia vuoden vaihtumista "mieheni" kanssa, jolla oli tietenkin epämääräisesti muita suunnitelmia, ja hän halusi pitää päivän avoinna viimeiseen saakka. En väitä ettenkö olisi halunnut viettää iltaa myös parhaan ystäväni kanssa, mutta sitä vaan yksinkertiasesti on ahne.

Loppujen lopuksi minulla oli ihan mukava vuoden viimeinen päivä. Kauppa- ja siivoushulinan hoidettuani kävin lenkillä, jonka jälkeen menin saunaan. Turhautuneena epätietoisuuteen soitin tämän jälkeen "miehelleni" ja lupauduin hänelle kuskiksi viemään hänet bileisiin (ainakin saisin nähdä hänet). Juominen ei ollut ongelma, mutta ystäväni sai minua odotella, kun miehen lähteminen kesti ja itsekin sorruin juomaan lasillisen viiniä hänen kanssaan.

Kotiin tultuani ystäväni tuli luokseni ja vietimme vuoden viimeiset tunnit jutellen tyttöjenjuttuja (haukkumalla siis miehiä). Vuoden vaihtuessa olimme ulkona ihmettelemässä raketteja ja kanssa ihmisten huonoa kuntoa. Itse en juonut illanaikana käytännössä katsoen mitään ja lähdimme vielä myöhemmin käymään kotibileissä, jossa meidän ikäiset ihmiset leikkivät teinejä änkyräkännissä.

Heitettyäni ystäväni äijineen kotiin, menin vastaan toista juoppoa asemalle. Oman äijäni kanssa matka jatkui mäkkäriin, josta miehen kämpille nukkumaan. Seksistä ei ollut tietoakaan, mutta onneksi edes aamulla sekin tyhjiö täyttyi pienen riitelyn jälkeen (seksi on mahtavaa, by to way) .

Keskustelu suhteemme tulevaisuudesta ei kuitenkaan parantanut enää oloani. Miehen mielestä meillä ei ole tulevaisuutta, viisi vuotta välillämme on liikaa. Tosiasiassa mies on vähän aikaa sitten eronnut eikä ole vielä valmis seurustelemaan. Sovimme jatkavamme ystävinä katsellen, mitä tästä tulee. Asiasta oli puhuttu jo aikaisemminkin, joten ihan kamala järkytys tämäkään keskustelu ei ollut. Ei kuitenkaan toivomani alku uudelle vuodelle.

Onneksi kaikki on vielä mahdollista... tänä vuonna 2009!